Tip! - Probeer eens een andere tag voor nog meer recepten.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Noedels
Hoewel de meeste westerlingen denken dat rijst het belangrijkste zetmeelproduct in de Aziatische keuken is, spelen toch ook noedels een belangrijke rol. In tegenstelling tot westerse noedels die altijd gemaakt zijn van tarwemeel kunnen Aziatische noedels als basis tarwemeel, rijstmeel of plantaardig zetmeel hebben zoals sojabonen en (zoete) aardappelen.

Als gevolg van de met elkaar vervlochten geschiedenis van Aziatische landen overlappen noedelvarianten elkaar behoorlijk in dit werelddeel. Tarwenoedels (met of zonder ei), rijstnoedels en noedels op basis van sojabonen of aardappelen worden verwerkt in bijna alle Aziatische keukens. Hoewel de grootte en de textuur van de noedels van land tot land licht kan verschillen, zijn alternatieven zeker mogelijk en niet moeilijk.

Verwerking van noedels
De Aziatische kok gebruikt noedels op veel verschillende manieren. Noedels geven 'body' aan soep bijvoorbeeld. Ze worden gekookt en zowel heet als koud gegeten, met en laagje saus of met een dipsausje. Noedels kunnen worden gestoomd en vervolgens worden geroerbakt, zoals in het populaire en heerlijke gerecht 'Pad Thai '. De meeste bekende supermarkten bieden een aantal varianten van noedels aan.