Tip! - Probeer eens een andere tag (zie hierboven) voor nog meer recepten.


ingrediënten (voor 4 of 5 personen)

Voor de pannenkoeken
- 120 gram bloem
- snufje zout
- 2 eieren
- 250 cc melk

voor de vulling
- 2 uien
- 2 tomaten
- 90 gram boter
- 15 gram bloem
- peper en zout
- 250 cc bouillon
- 250 gram mager rundvlees
in kleine blokjes of gemalen
- 100 gram champignons
- 1 dessertlepel peterselie


Voor het bakken
- boter of olie

Voor de Garnering
- partjes tomaat
- Parmezaanse kaas

Bereiden

Maak eerst de vulling: Fruit de gesneden uien en de ontvelde tomaten in 60 gram hete boter. Roer de bloem erdoor, voeg peper en zout toe, giet onder het roeren beetje voor beetje de bouillon erbij en breng het geheel weer aan de kook. Laat het doorkoken totdat de saus dik is. Voeg het gehakt of de blokjes toe, evenals de fijngehakte champignons en de gehakte peterselie. Laat alles een uur sudderen.
Maak intussen de pannenkoekjes: Zeef de bloem met het zout, klop daarna achtereenvolgens de eieren en de melk erdoor tot een goed uit te gieten beslag is ontstaan. Maak een klein beetje olie of margarine in de koekenpan heet, laat er net voldoende beslag in lopen voor een dun pannenkoek en bak dit snel aan beide zijden mooi bruin. Houd de stapel pannenkoeken in de oven warm of boven een pan met heet water. Ze mogen niet afgedekt.

Serveren:
Besmeer de onderste pannenkoek met wat boter, doe hierop wat vlees mengsel en herhaal dit tot de laatste pannenkoek. Garneer deze met de geraspte kaas, leg stukjes tomaat rondom de stapel pannenkoeken.