Tip! - Probeer eens een andere tag (zie hierboven) voor nog meer recepten.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


ingrediënten (48 stuks ongeveer)

- 1,5 dl limoensap
- fijn geraspte schil van 4 limoene
- 6 eierdooiers
- 125 gram kristalsuiker
- 100 gram koude boter, in blokjes
- 16 velletjes diepvriesbladerdeeg
- 48 minitaartvormpjes van bakpapier
- bloem om mee te bestuiven
- poedersuiker
- gekonfijte limoenschil als garnering.
- Zogenaamde bakbonen

Bereiding

Schenk voor de vulling het limoensap in de kom en klop er de rasp van de 4 limoenen, de eieren en de suiker door. Verwarm het mengsel in een steelpan al roerend 2 minuten op laag vuur of tot de suiker is opgelost. Roer er geleidelijk de boter door en verwarm alles circa 10 minuten tot het mengsel dik en glanzend is. Neem de pan van het vuur, leg een stuk plasticfolie op de vla op velvorming te voorkomen en zet hem weg om af te koelen.

Leg de deegvelletjes op een met bloem bestoven werkvlak en steek er met een koekjes uitsteker van 6 cm doorsnee 48 rondjes uit. Bekleed daarmee 48 minitaartvormpjes, bekleed het deeg met vetvrij bakpapier en leg er dan bakbonen in. Bak de taartbodempjes 8-10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak de taartbodempjes nog 6-8 minuten of tot ze knapperig zijn en neem ze voorzichtig uit de vorm.

Schep voor het opdienen in elk taartbodempje wat limoenvulling, bestuif met poedersuiker en garneer ze eventueel met gekonfijte limoenschil.