• Tip! - Probeer eens een andere tag (zie hierboven) voor nog meer recepten.


Allereerst een waarschuwing.
De Griekse wijsgeer Socrates sprak volgens Plato op een dag als volgt tot zijn leerlingen:

"Wat het drinken aangaat mijn beste vrienden, hebt u mijn volledige toestemming. De wijn dringt door in de ziel en wiegt onze zorgen in slaap, terwijl onze goede gevoelens gewekt worden."

- Hij voegde hier een waarschuwing aan toe.
"Ik geloof dat het lichaam op de wijn reageert zoals jonge gewassen op regen: wanneer de goden ze teveel water zenden kunnen ze zich niet staande houden en slaat de wind ze neer. Maar wanneer ze precies zoveel krijgen als ze nodig hebben, blijven ze overeind en dragen ze een overvloed aan vruchten. Zo gaat dat ook met ons. Wanneer we teveel glazen drinken duurt het niet lang of onze geest slaat op hol en we beginnen te raaskallen."


"De kunst van het wijn maken"

Een kleine special over het maken en drinken van wijn.

De ontdekking.
Het is volgens overlevering, zeer aannemelijk, dat wijn per toeval is ontdekt. Er stond ergens een volle kom met overrijpe druiven op een zonnige plek en een natuurlijke gisting deed de rest. Iemand zal het wel geproefd hebben en zo de wijn hebben ontdekt. Hij / Zij had dus de primeur. Veel is er eigenlijk niet veranderd. De wijnboer verwerkt eigenlijk nog steeds op de zelfde manier zijn wijn. Het is de kunst om het karakter van de druif zo volledig mogelijk over te brengen in de wijn. Echt veel meer is het niet. Hoop dat ik hier niet de wijnmakers mee beledig. Er zijn voldoende goede website's en boeken over wijn om je compleet in te verdrinken !!
Neem eens een kijkje op wijn.nl