• Tip! - Probeer eens via tag te zoeken (zoals hierboven) voor nog meer recepten.


ingrediënten (voor 4 personen)

- 8 tot 10 sardines
- 100 gram bloem
- olijfolie
- 2 sjalotjes (heel fijn gesnipperd)
- verse basilicum
- cayennepeper
- 1 limoen

Bereiden

Je kunt een zak ingevroren Sardine kopen en zelf de vis schoonmaken, maar mijn advies is. Laat het de visboer doen, dan zijn ze netjes en goed schoon. (wel even van te voren bestellen??) Mocht je het toch zelf willen doen snijd dan de kop en de staart eraf. Snijd de Sardine aan de buik zijde open en schraap de ingewanden eruit. Dat is makkelijker en minder vies als dat het klinkt. Wentel elke Sardine door een beetje bloem en daarna door een beetje olijfolie. Ik doe altijd een flinke schuit olijfolie op een bord. Leg de visjes daarna op een met zeezout gestrooide schaal. Bestrooi ook de Sardine zelf nog even met wat zou en zet ze daarna zeker 2 uur koud weg.

Leg de Sardines 5 minuten onder een hete grill of op de Barbecue, draai ze om en grill ook de andere kant 5 min. Ze moeten knapperig en bruin zijn. Let op dat de grill niet te hard gaat. Het is even uitproberen.

Maak een sausje met 5 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels water, de gesnipperde sjalotjes, fijngesneden basilicum, cayennepeper en zout. Knijp daarna de limoen uit en voeg het sap toe aan het sausje. Leg de gegrilde Sardines op een bord en schep er de saus over. Serveer met een Salade en stokbrood.